МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ


              До 21 лютого, Міжнародного дня Рідної мови  в бібліотеці с. Пукеничі підготовлено низку заходів, що спонукали користувачів перечитати знову безліч  літературних  досліджень   про довгий тернистий шлях рідної мови  у відвойовані права на існування  і розквіт   її в рідній хаті.
Для користувачів бібліотеки розкриті тематичні полички, підготовлені анонси «Чи ти знаєш, що..».  До цих анонсів,  кожний,  хто приходив в  бібліотеку,  мав завдання підготувати вислів про мову, вірш, прозові рядки і закодувати  автора слів у вигляді кросвордів,  а також обов’язковою умовою було –  декламування вірша. На підсумковому занятті читачі самі були подивовані, що відшукали такі цікаві матеріали про те, що: наша мова входить до трійки найкрасивіших мов світу, що вона є однією з найпоширеніших мов світу, що  наша мова налічує близько 256000 слів, тощо… . 
Бібліотекар  Ірина Берник  разом зі своїми помічниками підготували також  інтелект - вікторину «Веселкова наша мова», переглянули  і обговорили  презентацію: «Як нема без зірок небозводу,
    Як блакиті без неба нема,
    Так і мови нема без народу,
    І народу без мови нема.»
Другу  частина  презентації   присвятили      Ангелам  Небесної  Сотні. Тільки рідною мовою можна висловити любов до Героїв Небесної Сотні до вірних синів і дочок України.

Немає коментарів:

Дописати коментар