«Небесна сотня з вірою в життя йшла вперед за свободу і віддала за неї життя»

«В ній гордість й біль – «Небесній сотні» – «Слава» – під такою назвою в бібліотеці смт Дашава спільно з Народним домом, місцевим самоврядуванням, бібліотекою с. Олексичі, а також користувачами-учнями  Навчально-виховного комплексу «Дашавський ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ» відбувся вечір-реквієм пам'яті Героїв «Небесної сотні».
Три роки минуло від початку протестів та трагічних подій на Майдані взимку 2014 року. Українці вийшли за своє право, за свободу, за свою державу.

«Ми прийшли сюди перемогти або померти» заприсяглися вони. «Небесна сотня» з вірою в життя йшла вперед за свободу і віддала за неї життя» такі слова лунали з уст ведучих Лідії Поприк, Анни Заболотної, Галини Сосни та Василя Грицика. А на очах усіх присутніх тремтіли сльози при щирих віршах та молитвах дітей учасників дійства.
В тужливій скорботі схиляли голови й прапори юні вояки учасники гуртка «Джура» під керівництвом Василя Грицака. Не оминули трагічні події 2014 року у своїх поетичних віршах дашавчани М. Берездецький та В. Грицик, а пісня «Пливе кача» та свічка пам'яті не дасть нам забути трагічних подій Майдану холодної зими 2014 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар