Освітяни в центральній районній бібліотеці працюють над вивченням відповідей учасників історичної олімпіади шкіл району.







         


           Сьогодні в читальній залі центральної районної бібліотеки працювали викладачі історії, але уже не як  читачі, а як дуже вимогливі члени   комісії,  яких делегував відділ освіти як   одних із досвідченіших  вчителів історії шкіл району. Їм  доручено перевірити завдання олімпіади з історії. Працювали разом із своїм куратором- Інною     . Кожна група скурпульозно підходила до оцінки відповідей,тому вони були об»єктивними. Чому ми так пильно вивчали питання олімпіади? Тому, що писалили учні шкіл- наші читачі і нам було дуже важливо знати, яким  темам, яким подіям і історичним фактам слід приділити більше уваги, плануючи керівництво читанням, проводячи студії, зустрічі  на базі юнацької кафедри.
          
         В  завданнях  олімпіади були питання по працях дослідників історії доби 19-20 століття:  М. Грушевського , І. Крип’якевича, Н. Василенко-Полонської, П. Дорошенко,так і питання новітніх дослідників  історії України, зокрема, Я. Грицака, доктора історичних наук, професора, автора праць «Нариси історії України:формування модерної нації 19-20 ст.», «Пророк у своїй вітчизні: І. Франко і його спільнота» та ін.
         У фондах ЦРБ є достатня кількість праць дослідників історії, тому запрошуємо старшокласників шкіл та ліцеїв, гімназій,  викладачів історії   до нашої читальної зали. Тут ви не тільки працюватимете з історичною науковою, довідковою літературою, але й зможете отримати і консультації, і скористуватись інтернетом, окрім цього у нас проходять зустрічі з видатними особистостями, науковцями, які допоможуть читачеві розібратись у вирі історичних, політичних подій.
         7 грудня ви зможете поспілкуватись із Романом Ковалем-, істориком, краєзнавцем, науковцем, співавтором підручника «Історії України для 10-11 класів», автором циклу передач «Багряні жнива», «Холодний Яр», «Українська революція» та ін., редактором газет «Визволення», «Незборима нація», тощо, автора кіносценаріїв… .

        Чекаємо, Вас, читачі у нашій світлій читальній залі.

Немає коментарів:

Дописати коментар