Круглий стіл «Я з Повстанського Роду» в с.Любинці


«Я з Повстанського Роду» - таку краєзнавчу дослідницько-пошукову роботу  провела Марина Худьо, завідувач бібліотекою с.Любинці в Любінцівській школі. Спільно з вчителем історії Наталією Бальо, пройшлися від оселі до оселі, збираючи спогади, адже з кожної хати пішли односельці, щоб захистити свій край від комуно-більшовицької чуми.
 Як підсумок роботи, провели в круглий стіл за участю учасників  збройного підпілля, або їх родин, Молодої «Просвіти», членів Стрийської станиці ОУН-УПА, читачів, які хотіли почути спогади з перших уст про Повстанську звитягу.
Учасники круглого столу хотіли виговоритись, поділитись своїми болями і гордістю за причетність до таких доленосних подій. Розмова не стихала ще довго за філіжанкою кави і запаленими свічками пам’яті полеглим героям Повстанців УПА і Героям Новітнім - Небесній Сотні і Героям АТО.

 Село було і залишилося  активним як під час Революції Гідності, так і в час боротьби за Єдність України, за її територіальну ціліснісність, в міру можливості надає волонтерську допомогу добровольчим  батальйонам. Насправді, кров пролита для великої мети не засихає, а породжує нову когорту Героїв-така думка домінувала під час цього памятного круглого столу, а подумки кожний зробив собі висновок «Майбутнє України в тобі, в мені, в родині, в моєму селі…». 

Немає коментарів:

Дописати коментар