Історично-літературна світлиця «Ми сотнею пішли на небо»


 
Три роки тому, після силового розгону Майдану, побиття студентів, протестні акції набули масового характеру і переросли з проєвропейських на антиурядові, антивладні. Основною рушійною силою на Майдані були студенти, молодь, 18-20 років, які за кілька місяців Майдану подорослішали на кілька років – розпочала заняття історично-літературної світлиці зав. бібліотекою с. Сихів Галина Франків.
Але шанс на зміни дався дорогою ціною людських жертв. Найтрагічніший на Євромайдані став кривавий четвер – 20 лютого 2014 року – продовжили учасники світлиці.
 На читацьких столах плакати з портретами вбитих Героїв Майдану, яких народ найменував Небесна Сотня. При світлі свічок промовляють імена синів і дочок, які прийшли на Майдан, щоб вибороти справедливість, дістали кулю в серце…
Небесна Сотня воїнів святих
І душу й тіло склали за свободу – з глибоким почуттям жалю і гордості читали поетичні твори присутні читачі юнацької групи, їм вторили мелодії пісень Майдану.

Творчі сихівчани і самі присвятили свої поетичні і прозові рядки, малюнки. Вони також пригадали розповіді своїх братів, сестер, батьків про події цих днів,про увічнення памяті Героїв Майдану Стрийщини.








Немає коментарів:

Дописати коментар