Пересувна виставка «Люди свободи» в ЦРБ


Лютневі дні у відділі культури особливо насичені. Ми ще і ще раз повертаємось до подій на головному Майдані України, де творилась новітня історія, до подій 20 лютого, який увійшов в історію як  «кривавий четвер».  Методисти РНД уже вкотре переглядають сценарій до Дня Героїв Небесної Сотні, а в центральній районній бібліотеці міркують, як краще донести до читачів зміст пересувної виставки «Люди свободи» яку ініціював Інститут Національної пам’яті.
25 років відділяє нас від часу відновлення Української держави і на 25 банерах відображені особистості  що наближали Незалежність. Вони стали її гарантами. Тут і найвище духовенство, і письменники, і митці, і художники, і учасники та організатори національно-визвольної боротьби,і особистості, що творили Українські Збройні Сили. І 26 банер – це про наймолодшого Героя Майдану - Назара Войтовича, який як і його ровесники став на прю з тоталітарною системою Януковича, навіть не досягнувши 18 років.
         Так, це наша історія, це наша гордість, бо хто може пишатися такими особистостями, як Патріарх Йосиф Сліпий, Леонтович, Білозір, Стус, Білокур, Степанів, Коновалець, Чорновіл… - це все наші сини і дочки, які проклали нам шлях до волі.

         Зі вступним словом виступила начальник відділу культури Стрийської РДА Юлія Курилишин. Після презентації, яку провела Володимира Ільків, заступник голови Стрийської РДА Оксана Мелень висловила свої міркування про представлені особистості вільних людей. «Всі вони творили власну незалежну державу, будили національних дух, отой непоборний і невловимий дух свободи. Ця виставка, - відмітила заступник, – ще раз потвердила, що Україна - країна свободи та гідності».





Немає коментарів:

Дописати коментар