Читаємо "Лис Микита"

В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання з бібліотечним візитом  побували в Миртюківському навчально виховному комплексі та Добрянській СЗОШ  І-ІІ ст. працівники Районної дитячої бібліотеки, де нас радо зустріли вчитель початкових класів Діян Наталя Ярославівна та організатор учнівської молоді Івашків Марія Петрівна.




Цікава і пізнавальна була зустріч з школярами, які наввипередки розказували про свої улюблені книги, літературних героїв, відповідали на запитання літературної вікторини. Бібліотекарі приїхали до дітей з книжковими новинками, знайомили з творчістю сучасних письменників, а також розповідали про життя і творчість І. Я. Франка – 160 років від дня народження якого відзначаємо цьогоріч. Пізніше всі разом читали його віршовану казку «Лис Микита». Скільки було емоцій і читацького задоволення від витівок хитрого Лиса.
Жоден художній твір Івана Франка не мав за життя такого успіху, як «Лис Микита». П'ять прижиттєвих видань і тираж, який просто таки розлітався факт промовистий.

Діти мали можливість познайомитись з виданнями казки 1944 року, 1957 року та сучасними виданнями, які є в нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар