Районний конкурс "Книгоманія - 2016"

24 березня в бібліотеці пройшов ІІ-й етап Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія – 2016». Ще задовго до визначеного часу з'їзджалися учасники- конкурсанти з своїми книгами, "Щоденниками читання", малюнками і віршами про улюблених літературних героїв та навіть власними творчими доробками.

Чудові, емоційні, артистичні були виступи кращих читачів району, висловлювання і ствердження своїх думок, широкий діапазон представлених книг та авторів. Якшо минулі роки більше полюбляли книги зарубіжних авторів, то цього року перевага творчості сучасних українських письменників, і не завжди дитячих. Діти розповідали цікаві факти з біографії авторів, знали видавництва, які видають книги, називали фільми по літературних творах, але все ж таки перевагу дають книгам, бо тут можна дофантазувати, намалювати власні ілюстрації, навіть змінити закінчення.
Діти зібрались дуже талановиті, начитані, беруть участь в різноманітних шкільних та бібліотечних конкурсах, і хотіли розкрити всі свої таланти: декламували вірші,демонстували малюнки, зачитували власні посвяти до прочитаних книг.
«Скільки себе пам’ятаю - я завжди з книжкою» говорить Владислав Торос переможець серед шестикласників, в його «Читацькому щоденнику» 72 книги, і це ще не всі записані.
А «Читацький щоденник» переможниці Головко Ірини / 7кл. / весь в коментарях, ілюстраціях і малюнках по прочитаних книгах.

«Ми любимо читати», «Читаючи книги, ми збагачуємось духовно, пізнаємо багато цікавого і нового» – говорили наші конкурсанти.
Неправда, що діти не читають, треба вчасно достукатись до дитячої душі, допомогти зорієнтуватись у великому книжковому просторі, популяризувати дитяче читання.
Бажаємо перемоги у ІІІ-у обласному конкурсі «Книгоманія».

Немає коментарів:

Дописати коментар