Нарада при керівнику відділу культури

В понеділок, 8 лютого, проведено нараду при керівнику відділу культури. Основні питання, на яких зосередила увагу Юлія Миколаївна – результативність роботи кожної установи:

- Найперша вимога – це проведення в кожній установі не тільки добре підготовлених святкових програм та урочистостей до відзначення Державних свят, але й дбати про підготовку виступів, щоб укладали б усвідомленні кожної людини думку: «а хто, як не я…»
- 18 лютого свідома громадськість Стрийщини готується до вшанування пам’яті Героїв Революції Гідності, Небесної Сотні, зауважила керівник, тому треба дбати і про тематичні заходи, ще раз повернутись до тих подій, які змінили спосіб думання українців, об’єднали всі покоління в обороні гідності людини, в захисті європейського вибору. Вона попросила всіх, щоб тримати зв'язок з членами Майдану Стрийщини, активно долучатись до дійств, стати організаторами в громаді і гідно вшанувати пам'ять Героїв України.
- Юлія Миколаївна коротко проаналізувала, як в установах культури проходить виконання програми національно-патріотичного виховання,  наголосила на підсиленні заходів по відзначенню 125-річчя від Дня народження Полковника Євгена Коновальця – Засновника і Провідника ОУН, ідеолога української національно-визвольної революції. Дуже важливо звертатися до думок Є. Коновальця: «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю» – ці  слова актуальні і не варто їх забувати, коли перед нами стоять схожі виклики.
- 4 березня ми відзначатимемо День народження видатного українського композитора, музиканта, поета, творця української естрадної музики, неординарного живописця Володимира Івасюка, що створив своєрідний кодекс української пісні, продовжила керівник, в рамках молодіжного мистецького проекту, що допоможе торкнутись до обірваної життєвої струни, і усвідомити, що «крила стають крилами тільки під час лету».
В другій частині наради Юлія Миколаївна попросила всіх керівників Народних аматорських колективів подати свої пропозиції щодо творчого звіту Стрийщини 22 травня.
Директор РЦБС Галина Цуцуп проінформувала про хід підготовки заходів до 145-ї річниці від Дня народження Лесі Українки та Дня рідної мови, а також про заходи по підготовці до відзначення 160-ї річниці від Дня народження Івана Франка.


На нараді також обговорили питання щодо атестації викладачів шкіл естетичного виховання, а також і про акредитацію цих шкіл.
Присутні члени наради обмінялись думками щодо проведення виїзних творчих програм в Народних домах та бібліотеках району. 

Немає коментарів:

Дописати коментар