Прощання з колядою


Ось і завершились одні із самих таємничих, величних свят Різдва Христового. В кожній установі культури Різдвяні дійства пройшли з особливим піднесенням, адже за роки Незалежності накопичений багатий матеріал, повернуті до життя призабуті коляди, щедрівки, вінчівки, оновлені вертепні дійства. І, найголовніше, ніхто не залишався байдужим, коляда дзвеніла по всіх оселях, а вилилась на вулиці, на  сцени Народних домів, актових залів шкіл мистецтв, читальних залів бібліотек як підсумковий акорд – прощання з колядою.

10 лютого 2016 року в Дитячій школі
 мистецтв с. Братківці відбулося свято «Прощання з колядою» - «Свято пампуха». Воно розпочалось виступом дитячого хору під керівництвом Сидор А. М. Ведуча – Коваль О. В. В святі брали участь солісти, дуети, тріо, ансамблі та композиція Маланка і Василь, господиня зі своїми помічниками.
Учасники свята пригощали присутніх смачними пампушками. Завершилось свято добрими словами подяки викладачам та учням школи від усіх батьків, з яким звернулася І. В. Цехоня.
Всі присутні велично виконали коляду «Бог Предвічний».
Такі дійства також відбулися в Народних домах,бібліотеках сіл: Йосиповичі – Різдвяний концерт «Прощання з колядою» за участю творчих колективів Дашавської музичної школи ім. Ф. Колесси ,  в с. Верчани – « Різдвяний  вернісаж», в с. Піщани, учасники художньої самодіяльності  НД із своєю програмою виступили також і  в церкві села Покрівці Жидачівського району , в  с. Підгірці – театралізоване дійство  «Легенди  Різдвяної ночі», в с. Бережниці – « Різдвяний дивограй «, в с. Станків- Різдвяна мозаїка «Хочу вам  завінчувати», в с.Ярушичі «Прощання з колядою», с.Воля Довголуцька «Під сяйвом Вифлиємської зірки».
В усіх установах учасники свята  щедро пригощали присутніх Різдвяними смаколиками і ще довго не змовкала така мила серцю українська рідна  дзвінка коляда.

 


















Немає коментарів:

Дописати коментар