Рідна мова- вікно у безмежний світ людської культури

„Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої  сподівання, роздум, досвід, почування”. 
                                                                  Панас Мирний
 
Доброю традицією стало щорічно відзначати День української писемності і мови.
         У центральній районній бібліотеці спільно з представниками учнівського самоврядування району, які є читачами книгозбірні, проведено літературні читання «Українська писемність: доба стара – доба нова».
         Про значення цього свята для кожного українця, про українську мову, яка має статус державної згідно ст.10 Конституції України розповіла Вікторія Васьків, методист будинку дитячої та юнацької творчості.

         «Із сивої давнини бере початок наша мова» - так розпочала свій виступ про історію літописання перших книг українською мовою зробила історичний та літературний екскурс првідний бібліотекар відділу обслуговування Євгенія Рисин.
         Продовжила тему читачка - учениця 10 класу Миртюківської школи Телефус Софія, представивши підготовлений буктрейлер, що дав змогу ознайомитись з найвідомішими виданнями памяток писемності.
         Слово – одне з найбільших див світу. Чудову мову дав нам народ. Вона стала духовним надбанням, неоціненим його скарбом. Є мова – є і держава, є народ. Про це йшла мова під час спілкування між учасниками заходу і під час перегляду матеріалів книжково-ілюстративної виставки «Душа тисячоліть шукає себе в слові».
         Читанням улюблених поезій про мову завершилось вшануваня слова, що несе крізь час голос людської душі.

          

Немає коментарів:

Дописати коментар