Осінні турботи методичного центру

Осінь накладає свій почерк на роботу бібліотек, адже в розгарі навчання і в школах і в вишах, проходять зміни в суспільно-політичному житті країни, а ще на осінь припадає професійні свята: свято української книги, Всеукраїнський День працівників культури та аматорів народного мистецтва, Рідної мови… І ось, щоб допомогти бібліотекарям знайти свій почерк в роботі, застосувати інноваційні форми, допомогти в популяризації української книги, промоції читання, методисти виїзджають в сільські бібліотеки, вивчають реальний стан роботи, зустрічаються з читачами, прагнуть зробити так, щоб кожна бібліотека була і надалі справжнім інформаційно-просвітницьким,

правоосвітнім центром для громади, місцем, де кожний читач має відчути себе головною діючою особою. Бібліотекарі району працюють з усіма категоріями читачів. Для кожного у них є особливий підхід. І це зразу видно, коли і спілкуєшся з читачами, адже вони ще з дитячого віку відчувають себе господарями, знають де їх полички, працюють в книжковій лікарні, дбайливо підклеюють, розправляють свої книжечки; читачі – школярі старших класів – юнацтво, вміють самостійно працювати з картотеками і підбирати потрібні матеріали. Жаль, звичайно, що недостатньо нової художньої літератури, преси, але бібліотекарі і тут знаходять вихід: в бібліотеці оформлені довідко-інформаційні кутки. Тут читачі  знаходять перелік статей, де розглядають питання правового, соціального захисту, інформацію про нові надходження книг і ще багато цікавого матеріалу.

         Методична служба ставить собі за мету підносити планку роботи бібліотекарів, допомагати їм оволодівати ефективними методами бібліотечної роботи, дійти до серця читача, адже бібліотекарі – охоронці, обереги інтелектуального потенціалу народу. Тільки у спільній роботі можна домогтись добрих результатів.


Немає коментарів:

Дописати коментар