Вернісаж нових надходжень

Кажуть, що книги – це людські душі, стиснуті щільною "шкірою" обкладинок, які тут же оживають, якщо взяти їх у руки... І не випадково у кожного з нас є своя найулюбленіша книга. У одного це старенька книжка дитинства, що розповідає про пригоди відважних героїв, у другого – бестселер-детектив, що обійшов планету, інші ж не можуть розлучитися зі збірником заповітних віршів. Є навіть таке поняття – настільна книга, яка вирізняється з усіх, що лежать на столі.
Сьогодні ми пропонуємо Вашій увазі книги сучасних українських авторів, які надійшли до Стрийської районної бібліотеки.

 
Бальцерович Л. Треба боротись [Текст] : біографічна повість / Лєшек Бальцерович; пер. з пол. В. Саган. – Варшава: Фактор – Друк, 2014. – 285 с.
Бальцерович – економічна легенда ХХ століття, людина, що кардинально змінила вигляд Польщі. Його книжка  «Треба боротись» - біографія польського професора, де він просто і без прикрас розповідає про своє життя, особисті якості, які допомогли йому приймати нелегкі рішення, долати труднощі і перемагати політичних суперників, а також ділитися враженнями від зустрічей з історичними постатями світового масштабу.
         Книжка Лєшека Бальцеровича «Треба боротися» буде цікава всім без винятку, адже вона дає ключ до розуміння успіху. І це не просто успіх однієї людини, це успіх цілої країни.

Мазій Р. Запах землі. Велика історія маленького містечка [Текст] / Роман Мазій. – Львів: Ліга – Прес, 2015. – 224 с.
         Роман відомого українського письменника Романа Мазія змальовує події, які відбувалися в Галичині та у містечку Щирець з десятого по дев’ятнадцяте сторіччя. Це художній твір, в якому автор по своєму бачить та описує історичні, драматичні, сімейно-побутові події, переплетені з фольклорними, народними традиціями тих часів, з життя значної плеяди, в основному, українських селян цілого тисячоліття. Роман насичений цікавими, інтригуючими моментами життя, описує як бойові походи та битви з турками і татарами, так і самовіддане, романтичне та неземне кохання простих людей… Розрахована на широке коло читачів.


Пак М. Інкогніто [Текст]  / Марія Пак. – Дрогобич: Посвіт, 2015. – 106 с.
         «Інкогніто» - це книга, котра говорить всіма людськими відчуттями. Марія Пак пропонує читачам розбитий пазл, котрого вмілим думкам можна зібрати, і … впізнати. Вірші подекуди жорстокі, але справжні; часом від них віє найчистішою любов'ю і ніжністю, а часом – просто спокоєм роздумів про те, про що вголос люди мовчать. Ви не зможете знайти в них все одразу. Просто присядьте сьогодні в теплому своєму домі з чашкою запашного чаю і цією книгою в руках і спробуйте пожити в словах, як можна жити тільки в сні про сон.
         Поезія «Інкогніто» запрошує Вас знайтися між своїх сторінок.
         Книга розрахована на широке коло читачів.

Самійленко В. Слова і думки: поетичні твори, статті, автобіографічні нотатники та спогади [Текст] / Володимир Самійленко; упоряд., перед. та приміт. М. Г. Чорнописького. – Київ: Веселка, 2014. – 335 с.
         Поетичні твори, статті, автобіографічні нотатки та спогади приурочені 150 річчю від дня народження Володимира Самійленка (1864-1925), патріотична лірика й філософські роздуми про моральну сутність людини, про Україну, уярмлену царською та більшовицькою імперською Московщиною, яка й досі прагне світового владарювання.


Тарас Я. Таємниці бабусиної скрині [Текст] / Ярослав Тарас. – 2 – ге вид., доп. – Львів: Апріорі, 2015. – 272 с.
         У пропонованій книзі зібрано численні давно забуті, але цілковито актуальні у наш час, поради з хатнього господарювання, кулінарії, народної медицини тощо. Для широкого кола читачів.

Трухан М. Проти течії [Текст]: напівдокум. повість у 2 т. Т.1  / Мирослав Трухан. – Львів: Каменяр, 2014. -655 с.: портр.  
Пропонована читачеві повість, написана на основі величезного документального матеріалу, відтворює обширну панораму народного життя в Центральній Європі, зокрема в Західній Україні, в період катаклізматичних процесів у часі Другої світової війни. Відтворюючи невідтворений хід історії, автор повісті прагне висвітлити в душах простих людей у цих надзвичайно складних обставинах. Перший том повісті охоплює період з перед початку війни до осені 1943 року





 Трухан М. Проти течії [Текст]: напівдокум. повість у 2 т. Т.2 / Мирослав Трухан. – Львів: Каменяр, 2014. - 655 с.: портр.
         У другому томі захоплюючої повісті, яка відтворює обширну панораму народного життя  у Центральній Європі, зокрема в Західній Україні, відображено події від осені 1943 до літа 1947 року.
    
         
 
Чарнецький С. Історія українського театру в Галичині [Текст]: нариси, статті, матеріали, світлини / Степан Чарнецький. - Львів: Літопис, 2014. – 584 с. + 106 с. ілюст.
         «Історія українського театру в Галичині» - збірник праць Степана Чарнецького, поета-малодомузівця, рецензента, режисера, історика театру. Книжка достойно вшановує 150-літній ювілей Галицької професіональної сцени (29 березня 1864 р.) і пам'ять С.Чарнецького – 70-ліття від дня смерті (1 жовтня 1944 р.). Віримо, що пропоноване читачеві видання приверне увагу науковців, студентів, шанувальників театру і буде використане як посібник до вивчення історії українського театру.

Яворська О. На чужих вітрах [Текст] / Ольга Яворська. – Львів: Апріорі, 2015. – 
260 с.
         У романі Ольги Яворської «На чужих вітрах» відображено незламну вдачу  українців прикарпатського села у роки польської, німецької та більшовицької окупації, показано їхню жертовну любов до України та відчайдушну боротьбу за її визволення.
         Роман глибоко психологічний. У майстерно і природно побудованому сюжеті письменниця торкається найпотаємніших глибин людських душ. Більшість героїв твору гідні бути прикладом для нинішнього і майбутніх поколінь.



Запрошуємо всіх читачів до нашої бібліотеки, яка знаходиться по вул.Є.Коновальця, 4.

Немає коментарів:

Дописати коментар