Методичні рекомендації до Року Японії в Україні

Методичні рекомендації до Року Японії в Україні [Текст] / Стрийська РЦБС; метод. - бібліограф. відділ; укладач Л. Бур. – Стрий, 2017. - 4 с.
В рамках офіційного візиту до Японії Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко відвідав місто Кіото.

Президент особливо відзначив роль мера міста Кіото Дайсаку Кадокави у зміцненні та розвиток українсько-японських стосунків – заснуванні «Парку Кіото» в Києві, який став улюбленим місцем усіх киян. Сторони також обговорили шляхи розширення співпраці між двома країнами. Тому, відповідно до Указу Президента України від 11.01.2017 №1/2017  та з метою активізації двостороннього співробітництва, зміцнення зв’язків між Україною та Японією, зближення двох культур та народів, посилення міжлюдських контактів, 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні.
Японія - держава у Східній Азії на Японському архіпелазі, у північно-західній частині Тихого океану. Друга за рівнем економічного розвитку країна світу після США. Це "країна, де сходить сонце", єдина в світі держава, де офіційно головою держави є імператор. Катастрофічний землетрус, який стався в Японії 11 березня 2011 року приніс країні численні людські, екологічні та матеріальні втрати і наразі японський народ переживає новий виклик долі: повне відновлення майже 10% території країни.

Японія  маленька, унікальна країна. Країна, де люди всупереч природі, досягли таких економічних висот, яким багато з людей, що живуть на нашій планеті, можуть тільки заздрити. Японія – це країна оригамі (мистецтво складання фігурок з аркушів паперу); екібани (створення букетів та гілок); 
мистецтва бонсай (вирощування карликових дерев у горщиках, які обмежують їх ріст); чайної церемонії (мистецтво приготування та пиття чайного напою в присутності гостей).  Японія – це країна, яка зуміла стати однією з найбільш розвинених країн світу, не втрачаючи при цьому своїх традицій. 
Фудзі-сан священна гора країни, яка стала національним символом, бо це  найвища гора в країні, її висота дорівнює 3776 м. Цей один з найбільш симетричних вулканічних конусів в світі чітко видно з Токіо, який знаходиться всього в 97 км від підніжжя гори.  Японія складається приблизно з 6800 островів. З територією в 372,2 тис. км., а з цього числа 70% займають гори, і виходить, що на території, що залишилася проживають 127 мільйонів людей. 

Рекомендації 
до відзначення Року Японії в Україні

1. Година пізнань і відкриттів      «Між сакурою і калиною»
«Японські спортивні традиції»
2. Казкова подорож                        «У світі Японської казки»
«Про Японію - країну, де сходить сонце»
3. Майстер-клас по виготовленню екібани
4. Урок – подорож                 «Мандрівка до Кіото»
«Сади та замки Японії»
5.Кулінарний майстер-клас «Японські страви»
6. Віртуальна екскурсія «Знайомство з Токіо»
7. Дискусія  «Секрети здоров’я та довголіття японців»
8. Пізнавальні вікторини    «Що? Де? Коли?» (Україна – Японія),
«Японія -  загадкова країна, де сходить сонце»
9. Брейн-ринг «Мандруємо Японією»
10. Мультимедійні презентації   «Особливості культури Японії»
                                                       «Елементи саду в японському стилі»
11. Книжкові інсталяції         «Сучасна японська література»
«Україна і Японія: такі далекі країни, однак                 близькі у почуттях»
      «Японська культура – приклад для натхнення»
                                               «Україна – Японія на міжнародній арені»

Немає коментарів:

Дописати коментар