Стрітенська свічка – дороговказ душі

 Свято Стрітення має за основу розповідь зі св. Євангелія від Луки про зустріч праведного старця Симеона та дитятка Ісуса, якого принесли до храму Пречиста Діва Марія та св. Йосиф, щоб посвятити Його Богу та принести приписану жертву. На Стрітення у церквах освячують свічки.  Світло свічки є символом самого Христа, який сказав: "Я є Світло світу". Тому і ми в молитві на освячення свічок звертаємось до Господа: "Господи, Ісусе Христе, Світло правдиве, що освітлює кожну людину, яка приходить на цей світ ! Пошли своє благословення на свічки оці й освяти їх світлом благодаті своєї ".
У бібліотеці села Кути відбулася творча лабораторія "Атмосфера свята і тепла: прикраси свічку своїми руками", де користувачі бібліотеки використовуючи клаптики матеріалу, кольоровий папір та картон, канцелярські кнопки, квілін які прикрашали свічку. Стрітенська свічка, тобто свічка , яка є освячена у день свята Стрітення, віддавна має велику пошану у людей. Адже вона наповнена великою духовною силою та Божою благодаттю. Читачі читали легенди і вірші про Стрітення, знайомилися з приказками та народними прикметами.
На завершення бібліотекар Любов Мацюняк запропонувала  відвідувачам  книги Г.Маковій "Затоптаний цвіт", М. Чумарної "Цокає годинничок" та "Християнську читанку".

Засвітимо Стрітенську свічку. Створімо неповторне відчуття цього свята. І нехай світло стрітенської свічки  висвітлює кожну оселю, закликає щасливу і добру долю. 

Немає коментарів:

Дописати коментар