Духовна проща працівників культури


         Усе подає нам дух Святий… Він єднає усю християнську спільноту, посилає добрі думки.  Ось уже третій рік підряд на величне християнське свято Вознесіння Господнього, працівники відділу культури на чолі з керівником Юлією Миколаївною здійснюють цей задум - прощу і прагнення кожного в особливий спосіб ще більше заглибитись у світ духовності, роздумів і пошуків Бога в наших серцях.
         Так і в цьому році, з благословення Єпарха та молебня, що відслужив о.Василь разом з прочанами біля фігури Матері Божої катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці, працівники культури розпочали пішу ходу словами гімну «Боже, Великий, Єдиний»  до старовинного храму Воздвиження Чесного Хреста, сакральної архітектурної  пам»ятки національного значення і реставрованої ікони Добрівлянської Божої Матері датованої фахівцями 1610 року.
Вулиці Стрия наповнювались  церковними піснеспівами, на зміну яким линула молитва на вервиці за дітей та родину, за Україну, за єдність та мир.
         В с.Добрівляни нас, прочан, зустрів о.Володимир з громадою, прочани мали можливість висповідатися, а церковні дзвони покликали нас до Святого храму на Божественну Літургію.
         Отець Володимир висловив слова подяки усім, прочанам за спільну молитву, за збереження нашої віри. Юлія Миколаївна подбала про подарунок для цієї святині - вази, і виявила бажання по офірувати для храму на наступний раз вишивку від працівників культури.
         Після водосвячення о.Володимир окропив всіх свяченою водою.

Додому ми поверталися з надією, що Бог покерує нашим життям, своєю невимовною мудрістю і силою.


Немає коментарів:

Дописати коментар