Моя музика – подих рідного краю /до 145 р. від дня народження Філарета Колесси/




В бібліотеці с. Загірне проведено низку
заходів про визначних особистостей  рідного краю. А в липні   таке заняття присвятили академіку Філареті  Колессі, уродженцю с. Піщани, колишнє Татарське, з нагоди 145-річчя
від дня народження.
 Читачі бібліотеки  мали змогу ознайомитися із тематичною виставкою літератури «Філарет Колесса – український маестро», а також відвідати музей ім.Ф.Колесси у с.Ходовичі.
«Музей академіка  Філарета  Колесси відкрито з нагоди 100 - річчя від дня народження за рішенням ЮНЕСКО»—розпочала зустріч з  читачами – екскурсантами директор громадського музею Лариса Батіг і плавно повела слухачів у дитячі та юнацькі роки композитора. Вони мали можливість торкнутись рукописів в оригіналі,  скрипки, на якій грав Великий Маестро, прослухати у записах оригінальні авторські  збірки,  а також  побачили погруддя  ученого, виконане скульптором  Яковом Чайкою.   Читачі  розширили свої знання про  Філарета Коллессу не тільки як про літературознавця,  про знаменитого українського  фольклориста, про  якого розповідала завідуюча бібліотекою Леся Ярич та директор Народного дому Ольга Яцура, а й про  видатного  музикознавця, композитора, етнографа,  дійсного члена  НТШ,  великого вченого. Їх охопила гордість, за те, що маємо такого   видатного земляка.
Гостинно і привітно зустріли  читачів  директор Народного дому Галина Попович та зав.бібліотекою  Ганна Ключик  с.Ходовичі, які поділились досвідом роботи з музеєм і запросили до спільної пошукової роботи про визначних людей краю. На завершення  директор музею Лариса Батіг виконала на  фортепіано для вдячних слухачів  низку улюблених мелодій.

         

Немає коментарів:

Дописати коментар