«Служіння церкві та народові»



«Про нього слава скрізь по світу вже лунає
Бо він підойма душ, нездоланий борець;
Щоб світ ввесь перейти – таких, як він немає –
У нього скелі міць і віри всім взірець»
Цього року ми відзначаємо 150 років від дня народження Митрополита Андрея Шептицького, який заслужив бути названим славетним, бо немає жодної ділянки суспільно-політичного життя Галичини в ХХ столітті, де б ми не зустрічалися з ділами чи значним впливом його особи. Тому не дивно, що давно Митрополита Андрея Шептицького називають «князем церкви Мойсеєм».
З нагоди цього ювілею 4 жовтня бібліотекою с. Слобідка проведено історичну академію «Служіння церкві та народові».  Участь в академії взяли активні користувачі бібліотеки. Ведучі свята розповіли про життєвий шлях Митрополита його громадсько-політичне життя: Христина Висоцька, Соколик Наталія, Штоник Марія продекламували вірші про духовно-просвітницький шлях.

«Митрополит Андрей Шептицький був меценатом української науки та мистецтва, доброчинець сиріт і немічних, ревний патріот, ініціатор багатьох починів церковного і національного життя в Україні» – такими словами завершила історичну академію зав. бібліотекою Галина Новацька і всі присутні  виконали пісню «Єднаймося браття».
Додатком до академії була представлена книжково-ілюстративна виставка «Благовісник церковної єдності», щоб привернути увагу користувачів до історичної особи великої уваги, усвідомлення єдності церков і народу, утвердження християнської моралі.

Немає коментарів:

Дописати коментар