Бібліотека. Книга. Читач

Важливою галуззю нашої культури, потужними інформаційними,  культурними, науковими, освітніми осередками, невід’ємною частиною громади є бібліотеки.
Бібліотеки району – це частина нашого громадського життя, нашої праці для розбудови Української держави і нашого району. Вони важливі для розвитку мовної культури, патріотичного, правового, екологічного виховання, формування інтересу до вивчення та розуміння національної історії та культури. Вони сприяють розбудові читаючої та мислячої нації. Події, що сколихнули Революцію Гідності, геройський Чин Небесної сотні, Героїв АТО, розкрили нову суть українця – вільної людини, духовно очищеної, свідомого громадянина, що вважає своєю честю захистити рідну землю від лакеїв і чужинців. Слово має набути особливої сили, інакше воно не розтулить рабські уста, не зігріє холоне ні душі, не запалить святим вогнем творчості, не стане духовним пастиром свого народу – це в основному і була програма діяльності бібліотеки.
в бібліотеці с. Добряни
Час для України нелегкий, тому ми ще більше згуртуватися в єдину свідому інформаційно-просвітницьку силу.
ХХІ століття, визнавши одним із своїх головних пріоритетів вільний обмін і доступ до інформації, об’єктивно поставило професію бібліотекаря у перший ряд найнеобхідніших і актуальних.    
в бібліотеці села Сихів
Наші бібліотекарі – це провідники ідей Великого Кобзаря, духовних велетів А.Шептицького, Й.Сліпого, що допомагають знайти дорогу до серця читача, вони – охоронці і обереги інтелектуального потенціалу читачів. Працюють так, щоб як сказано на початку «Рідне слово, його святий вогонь покликало всіх до добрих благородних справ, до родинного тепла, до любові, до України, до кращої нашої долі, до єднання».
в бібліотеці села Олексичі
Працівники Стрийської ЦРБС в теплих материнських долонях несуть Рідне слово, Гомін давнини і сучасність, пам’ятають як «Отче наш» слова І.Огієнка «Про духовну зрілість  окремої особи, зрілість цілого народу, судять найперше з культури його літературної мови», забезпечують нерозривний зв’язок минулого і сьогодення, одержання повного огляду інформації зі світового простору.
         Магічна сила друкованого слова спонукає шанобливо схиляти голову перед тими, хто присвятив життя служінню книзі з часу її започаткування.
Робота бібліотек спрямована на залучення користувачів до читання та популяризації української книги, відзначення визначних подій року, на допомогу оволодінню шкільної програми, до змістовного проведення вільного часу і розвитку творчих здібностей обдарованої молоді, дітей вихованню культури читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар