АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ - ДУХОВНИЙ ПАСТИР УКРАЇНИ

Між найбільшими дарами , якими Господь обдарував український народ – світла постать Митрополита Андрея Шептицького. Господь дав нам цей дар неначе на завершення першого тисячоліття Християнського буття українського Божого люду.
В центральній районній бібліотеці з нагоди 150 – річного ювілею Великого Пастиря української греко-католицької церкви Андрея Шептицького проведено християнсько-літературний альманах «Андрей Шептицький – духовний пастир України». З вступним словом виступив о.Іван Василишин, який розповів про життєвий шлях Великого Пророка, його роль в укріпленні української греко-католицької церкви. Провідний бібліотекар читального залу Євгенія Рисин згадала про перебування Митрополита на Стрийщині, про відвідування хліборобської виставки в м.Стрий та його приїзд на похорон Євгена Олесницького. Присутні мали можливість прослухати  літературну композицію «Благовісник християнської єдності» у виконання читачів бібліотеки. Особливо запам»яталися процитовані ними  слова Великого Митрополита «Я так дуже хотів би обтерти сльози з очей тих, що плачуть, потішити кожного, хто сумує, покріпити кожного, хто слабший та немічний, уздоровити кожного, хто темний. Я хотів би стати всім для усіх, щоби всіх спасти. Нехай нині умру, нехай у вічності не зазнаю щастя, нехай буду відлученим від Христа, коли б лишень Ви, браття мої по крові, були спасенні!...».
Працівники районної бібліотеки також презентовалу книжково-ілюстративну виставку «Митрополит Андрей: постать на тлі епохи».


       

 

Немає коментарів:

Дописати коментар