Творчі будні

В новому, гарно облаштованому Народному домі с.Дуліби відбулась чергова виїздна нарада працівників культури району. Цього разу вона розпочалась незвичайно: нас зустріли на Дулібчанській землі господарі Народного дому святковим короваєм та словами вітання.
Оселя Народного дому с.Дуліби стала культурно-мистецькою домівкою для художніх колективів та аматорів сцени. Тут злагоджено працюють і Народний хор «Гомін Карпат», і дитячі та юнацькі творчі об’єднання. Наймолодшим учасникам по 4-5 років. Всі разом вони підготували мистецьке дійство, яке схвилювало всіх і глибоким змістом про процеси національної боротьби за єдність України, за свою свободу, про Героїв «Небесної сотні», про вірних синів, воїнів АТО.
В залі панувала тривожна тиша, коли відтворювали події 21лютого 2014 року. Під пісню «Пливе кача» серце завмирало, на очах виблискували сльози, всі повернулися в минуле тих подій, які стали переломними для нашої держави. Учасники драматичного колективу зуміли передати стривожені, зболені серця батьків, коханих, відтворити біль і чекання, молитви і хвилини радості та смутку, щасливі хвилини зустрічі, віру в перемогу, готовність жертвувати своїм життям заради дітей, заради майбутнього.
Юлія Курилишин подякувала за майстерність та відданість своїй справі директору Народного дому Надії Кулик, художньому керівнику та диригенту хору «Гомін Карпат» Тетяні Возняк, учасникам художньої самодіяльності і саме головне - наймолодшій дітворі.
         У свому виступі керівник відділу культури звернула увагу:
-          на зміни в правовому полі щодо трудових відносин.
-         презентацію історії  с.Грабівці у краєзнавчому музеї «Верховина»;
-         захід до 25-ї річниці проголошення Суверенітету України, який відбувся в ЦРБ;
-         заходи, які проведені в установах культури Жулин, Завадів, Дашава, Лисятичі
-         розповіла про обласний семінар по культурній спадщині, який вперше проходив на Стрийщині;
-         акцентувала увагу на проведеному районному святі приуроченому 150- ій річниці  Митрополиту Андрею Шептицькому та запросила всіх до активного відзначення в кожній установі культури цієї важливої події.
На завершення керівник запросила всіх на гала-концерт фестивалю-конкурсу присвяченому 60 р. від дня народження Ігоря Білозіра, що відбудеться 16 серпня 2015 року в Народному домі с.Семигинів та передала слово зав.філіалом бібліотеки с.Дуліби Галині Сосні.
Галина Сосна не тільки познайомила нас з проблемами та досягнення бібліотеки, а й повела нас в історію створення від бібліотеки о.Лева Шанковського, якою користувався Іван Франко, до читальні-«Просвіти» і аж  до сучасної бібліотеки. Зав.філіалом запросила всіх відвідати бібліотеку, яка знаходиться в приміщенні сільської Ради.
     Подальшу роботу учасники наради продовжили в своїх секціях. Виїздна нарада працівників культури доповнила краєзнавчу скарбничку про стародавнє приміське село Дуліби.







Немає коментарів:

Дописати коментар