МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ – В ТОБІ.


 

Я Українець з діда – прадіда. А церкву нашу і наш святий обряд полюбив усім серцем, присвятив для Божої Слави ціле життя.


         Бог, Україна, Андрей Шептицький – ці слова єдина тріада, бо Бог дав Україні Великого Митрополита майже в цей час, коли забрав до себе Великого Пророка, провісника і оборонця нації, вірного сина України Тараса Шевченка.
         Для кожного українця велика честь і відповідальність говорити про цих світлих, посланих Богом українських синів. Тому працівники культури, що саме сповідують духовне національне коріння, мають за честь перед Богом і людьми леліяти любов до наших проводарів. Світ повернувся до України, бо вона має Пророків, яких знає і шанує.
         Працівники культури роблять все для того, щоб осягнути феномен Мойсея Української Нації, як назвав Митрополита Іван Франко.
         Вшановуючи Блажейнішого Владику Андрея Шептицького з нагоди 150-ти річчя від дня народження в РНД проведено урочисту академію за участю Преосвященного Єпископа Богдана Манишина, духовенства Стрийської Єпархії, голови Стрийської РДА Л.Стадника, представників структурних підрозділ районної Ради та РДА. Зі словом про Андрея Шептицького виступив віце - ректор Українського католицького університету у Львові, визначний політичний діяч Мирослав Маринович. Його промова ще більше підсилила відчуття духовної - національної  величі . глибоко віруючого в Божу справедливість і ласку для нашого народу Владики Андрея, непереборного «компасу» єдності рідної хати.
         В другій частині академії звучали духовні твори у виконанні колективів художньої самодіяльності.
В кожній установі культури проведено релігійно- просвітницькі заходи: духовні читання, конференції, студії, заочні мандрівки по залах музею ім.. А. Шептицького, роздуми над молитвами за Україну, за Родину, над його Заповітом і працею «Як будувати рідну хату».








Духовна академія "Життя Андрея Шептицького - ціла духовна епоха" (бібліотека та НД с.Завадів);








Звеличення Митрополита Андрея Шептицького хором НД с.Завадів (худ.керівник та диригент, регент церковного хору - п.Берездецький)







Літературно-просвітницька мандрівка "Андрей Шептицький - Духовний Батько, Божий Провідник" (бібліотека с.Горішнє)






"365 днів з Андреєм Шептицьким" - цикл заходів (Стрийська РДБ)


"... це дитя Бог хоче мати своїм..." - мандрівка в дитячі роки Великого Митрополита (Стрийська РДБ)






Все що робимо в культурі спрямоване на гідне виконання науки Митрополита, що зумів «… стати всім для усіх, щоби всіх спасти…».









Немає коментарів:

Дописати коментар