«Через хрест до Воскресіння»

    
   На засіданні літературної вітальні центральної районної бібліотеки читачі пройшли Хресною дорогою, щоб відтворити Страсті Христові, відчути його муки. Зі вступним словом виступила заступник директора по роботі з дітьми С. Зборовська, яка зуміла об’єднати висловлювання присутніх про Ісуса, створити атмосферу духовного очищення, єднання з Богом.
     Духовну розмову почала сестра Людмила, яка розповіла про останні дні та години його земного життя. Розповідь доповнилась сторінками Святого письма, спілкуванням з любителями слова про перемогу над смертю, що дає можливість з’єднатися з Богом.
     Наша краяна, член літературно-мистецького об’єднання «Хвилі Стрия» Надія Гнатів прочитала поезію про Хресну дорогу, поділилась враженнями про теперішній нелегкий час України. Зворушливо звучав вірш, присвячений Героїні сучасності Надії Савченко, яка мужньо тримається, щоб показати незламність великолюбивого українського духу.
         Просвітянин Стрийщини Ізидор Гнатів поділився спогадами про великодні часи в радянський період, переслідування і героїчну боротьбу ОУН-УПА на західноукраїнських землях, які свято вірили в Божу науку, в перемогу над червоним терором.
      Трепет у душі викликали віршовані рядки, які читали користувачі бібліотеки Яцків Марта, учениця Дулібської гімназії, Кашеба Соломія, учениця Станківської середньої школи, Гикавий Святослав, учень Миртюківської спеціалізованої школи, Боднар Святослав, учень Довгівської школи. Вони від душі словом відтворили Христове терпіння, що рятує цілий світ для зцілення душі кожного.
         Науковий працівник краєзнавчого музею Романа Савчин повела присутніх у чарівний світ писанки, розповіла легенди про цей витвір народного мистецтва, що символізує вічне життя на Землі, перемогу Божої науки над злом і неправдою. Вона показала різноманітні писанки, що зустрічаються у колекції музею.
   Провідний бібліотекар Євгенія Рисин підкреслила, що прообразами Христового воїнства стали учасниками Майдану, а особливо Герої Небесної Сотні, а також учасники АТО, наші сучасники, що боронять мир і свободу на рідній землі, захищають єдність України.
  Доповненням розповідей був огляд книжково-ілюстративної виставки «Христос дає нам силу для життя», а також перегляд вишиваних рушників, що були зібрані у читальному залі районної бібліотеки.
    Хрест перетворився на знаряддя відкуплення і став для християн знаком, котрий нагадує нам, що наша віра в Бога не є марною. В Ісусі Христі ми спокутуємо свою провину і відроджуємося до нового життя. 


Немає коментарів:

Дописати коментар