Пам’яті Героїв Крут


29 січня 1918 р. в історії України з’явилась нова сторінка, щедро полита кров’ю, назва якої Крути. В залі районного Народного дому зібралися ті, кому дорога пам’ять про Героїв Крут, героїчної сторінки пам’яті безстрашної української юні, яка стала на захист України в нерівному бою 102 роки тому проти російських мародерів. Особливо тішить те, що чисельно прийшли вшанувати пам'ять ровесників студенти Коледжу та ВПТУ.
Фільм, благословення священника о. Андрія Бінаса, тематична виставка, ведучі, юнацький хор, окремі виконавці пісень та поезії Будинку учнівської творчості - і все, що відбувалося на сцені відтворили в пам’яті присутніх не тільки події далекого 1918 року, але і воскресили дух новітніх Героїв, які виховані на міцному національному грунті, щедро политим кров’ю молодих Героїв Крут.
«Захід пройшов на одному подиху», - так лаконічно означила проведені урочистості Оксана Мелень, заступник голови Стрийської РДА. Вона щиро подякували всім, хто долучився до вшанування лицарського чину - пам’яті Героїв Крут.

Немає коментарів:

Дописати коментар