Тематичний вечір до Дня Революції Гідності в бібліотеці с.Любинці



«Влада боїться свободи в серцях набагато більше,  ніж голодного бунту. Бо голодного можна купити. А вільного тільки вбити» - такий лейтмотив  тематичного заходу до Дня Гідності та Свободи проведений в бібліотеці с. Любинці.
Короткий історичний екскурс про події: зими 2014 року, про загибель Героїв, імя котрим  Небесна Сотня, про трансформацію Революції Гідності  у визвольну війну проти російського окупанта та внутрішніх перевертнів, про  українських патріотів на Сході країни, що мають надвисоке почуття обов’язку і любові до України - розпочала  Марина Худьо, бібліотекар с. Любинці. На цей тематичний вечір запросили учасників Революції Гідності  рідного села, учасників АТО, настоятеля церкви св. Євстахія о. Володимира, сільського голову пана Володимира і всіх, хто не тільки переживав, але й долучився до підтримки героїчного духу учасників Майдану, учасників АТО, всіх, хто поціновує правду, свободу, хто хоче бачити Україну в колі європейських держав.
В ході вечора прозвучали спогади учасників Революції Гідності, в короткім слові згадали всіх Героїв Небесної Сотні, про волонтерський рух під час Революції, допомогу воїнам-учасникам АТО. Розповідь перетинались із поетичними та прозовими творами, присутні потайки витирали сльози, адже мова йшла про подвиг героїв, які своїм життям захистили нашу гідність.
В залі були три покоління - і на кожне із них випало випробуванням гідності, тому і в спогадах були події про Нескорених Героїв УПА, про ті лихоліття, які випали на нашу долю.
Світло лампадок падало на фотосвітлини Небесної Сотні, звучали мелодії, які тримали розстріляне Небо Майдану, бо в кожній пісні душа українських патріотів. На завершення - молитва  за  тих, хто супроводжує нас  у повсякденних діях, думках, це молитва на вічну память Небесних тисяч Героїв.

Наступили сутінки, але в читацькій залі не меншало читачів, кожен подумки ще і ще раз повертався до ще одного з випробувань української нації  на гідність. 

Немає коментарів:

Дописати коментар