Герої не вмирають


Щоб Долішнянська громада не залишалася осторонь відзначення важливих подій через відсутність приміщення Народного дому, бібліотеки, сільський голова п. Богдан Гнатів уже вкотре запрошує художню самодіяльність Народних домів і бібліотек сусідніх сіл і дарує односельчанам свята в актовій залі сільської ради.
Щоб гідно відзначити 2-у річницю трагічних подій під час розстрілу Революції Гідності, розстрілу Героїв Майдану, що увійшли в історію, в серця і пам'ять людей як Герої Небесної Сотні з меморіальними заходами «Герої не вмирають» приїхав на запрошення сільського голови колектив Народного дому та бібліотеки с. Жулин. В актовій залі зібрались небайдужі люди, щоб пошанувати і Героїв Майдану, і воїнів АТО, серед яких особливо дорогий і близький Герой-односельчанин – Микола Штинда.

Дружина Наталія, сестра Марія та їхні діти, родичі вслухалися в кожне слово, вони ніби вели розмову із рідним батьком, чоловіком, братом чи просто гідним односельчанином. Вуста промовляли «Герої не вмирають», а серце стискалося від болю втрати, і на очах бриніли сльози, але їхні обличчя випромінювали гордість за те, що вони були разом із ним. Село гордиться своїм Героєм. Його пам’яті присвятили пісню «Мідний хрестик», яку виконала Ярина Костик та Юрій Гнатів.
Словам було тісно, а думки вітали навколо героїчних вчинків синів і дочок, які стоять на сторожі європейського вибору, єдності та непорушності кордонів, стоять на смерть – промовляв отець Тарас нагадуючи слова із Біблії  «Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх...», тому виконуймо гідно своє призначення на цій скропленій кров’ю землі.
На завершення зустрічі сільський голова запросив всіх матерів села активніше вливатись у спільноту «Матері в молитві», залучити батьків до молитви за дітей і родину, до спільної праці в розбудові духовно багатої громади. 


Немає коментарів:

Дописати коментар