До Року милосердя «Милосердя і доброта – людства два крила»


6 березня у храмі св. Михаїла Архістратига с. Завадів розпочалися дійства з нагоди відзначення Року милосердя та 10-річчя від дня заснування Молитовної спільноти «Матері в молитві». Вся церковна громада із процесією вийшла зустріти святиню – копію Чудотворної ікони Ліської Богородиці, яка міститься в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці. Божественну Літургію провів отець С. Горін, парох с. Завадова.
Після Служби Божої всіх запросили до Народного дому на свято «Милосердя і доброта – людства два крила».
«Милосердя і доброта – як два крила, на яких тримається людство – це чуйність, співпереживання, уміння розділити чужий біль, підтримати у важку хвилину, допомогти знедоленому, подітися шматком хліба, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого» - цими словами розпочали свято ведучі О. Опришко та О. Груба. Жіночий вокальний ансамбль подарував присутнім пісні: «Україна – це храм Божий», «Моліться люди всі до Бога». Артисти єдналися з присутніми через спільний спів і Боже слово.
Урочисто, таємничо, при запалених свічках І. Лапшин та І. Дронь промовляли Молитву до Матері Божої теж разом з усіма присутніми.
До свята долучилися і молодші учасники драматичного гуртка. Вони показали уривки з казки «Снігова Королева», а також продекламували авторські вірші про Милосердя. Юні декламатори спільно з учасниками художньої самодіяльності просили Бога допомогти звільнити наших Героїв з полону, які поневіряються і в «самопроголошених республіках» і в Росії, окремі слова присвятили і Надії Савченко. Насправді, в залі панував дух доброти і духовності.
На цій ноті Анна Форостина, координатор спільноти «Матері в молитві» подякувала всім, хто прилучився до їхньої спільноти, за спільну Молитву і за таке чудове милосердне дійство. Вона звернулася до усіх присутніх просити Божої Ласки – про благословення України єдністю та миром. На завершення всі спільно виконали «Боже Великий Єдиний».

Немає коментарів:

Дописати коментар