Творча лабораторія «Творимо своїми руками»

Літературна вітальня «Берегиня» при Центральній районній бібліотеці не тільки плекає любов до слова, книги, але й гуртує людей небайдужих до декоративно-прикладного мистецтва. На щастя, і серед працівників установ культури є майстрині, які захотіли поділитись своїми секретами, своїми творчими доробками. 
На цей раз ними стали директор Народного дому с. Любинець, Алла Яворська та викладач Братківської школи мистецтв Світлана Войтків. Вони залюбки принесли свої витвори на тематичну виставку «Мода на в’язання». 
 
Творче заняття, а, вірніше, творча лабораторія, розпочалась з читацької мандрівки з глибини віків, з історії початків в’язання і гачкування, в яку повела директор РЦБС Галина Цуцуп. Вона запросила до слова авторів виставки цих в’язаних, гачкованих, чудових робіт, які розповіли про свої захоплення, про повсякчасну роботу над удосконаленням своєї майстерності, про ту радість, коли бачать результати свого творіння, а ще, коли можуть поділитися досвідом з друзями.
п.п. Алла і Світлана принесли з собою і знаряддя праці – різноманітні гачки для в’язання, нитки, і розпочалась рутинна робота учасників творчої лабораторії від першого вузлика, від радості з першого вдалого узору до маленького мережевого виробу своїми руками. 










В перерві зав. читальним залом запросила на філіжанку кави, а майстрині приготували смаколики.
Кожен з учасників дійства отримав домашнє завдання: вив’язати деталі по зразку. Бібліотека не була би бібліотекою, якщо б не пропагувала літературу: всіх запросили оглянути тематичну книжкову виставку, кожен зміг вибрати собі на підмогу потрібний посібник.


Немає коментарів:

Дописати коментар