Засідання Ради при директорові РЦБС


Бібліотеки району – це форпости боротьби за українську державність, ми добре усвідомлюємо тезу: скільки україномовної території, стільки й української державності, тому з особливою опікою, увагою і вимогами ставиться керівництво РЦБС до бібліотечних працівників.
На засіданні  Ради при директорові поставили питання: ефективність роботи бібліотек сіл: Братківці, Добряни, Слобідка, Стриганці, Ходовичі, Лисятичі, Баня Лисовицька, Фалиш по популяризації української книги, по залученню до читання різних вікових, освітніх категорій і, звичайно, про рутинну, повсякденну внутрішню бібліотечну роботу, без якої не може бути нормальної системи обслуговування читачів, поповнення бібліотек літературою за запитами користувачів і багато інших проблем.

Із вступним словом виступила директор РЦБС Галина Цуцуп. Оскільки вона була у кожній із бібліотек, чий досвід підлягав вивченню, то і аналіз був об’єктивний. Вона зробила конкретні зауваження кожному бібліотекарю, а це стосувалось і активізації, і урізноманітнення роботи з користувачами, домагатись, щоб бібліотеки були інформаційно-просвітницькими, правовими центрами з основних питань державотворення, з питань реформ, децентралізації, а також промоції читання, особливу увагу звернула на родинне читання, на висвітленню роботи бібліотек в соціальних мережах.
В обговоренні взяли участь члени Ради при директорів: Світлана Зборовська, Ірина Форостина, Володимира Ільків, Лідія Бур, Марія Кащій.        
         На завершення Ради зачитано рекомендації щодо популяризації кращих надбань, а також про ті недоробки, які необхідно виправити з визначенням  конкретної дати.

         У підсумковому слові директор РЦБС наголосила на необхідності чіткого усвідомлення  для всіх, хто працює на розвиток і збереження  України і зацитувала слова Оксани Забужко: «Безкнижна нація – бомба, закладена під майбутнє». 

Немає коментарів:

Дописати коментар