Поклик дужого чину


Cічень це і День народження Провідника Української нації – Степана Бандери, тому не дивлячись на вихідні всі працівники відділу культури взяли участь в мітингах, сходинах, урочисnій Академії в музеї С. Бандери.

с. Загірне
В бібліотеках району пройшли також заходи по відзначенню важливих подій, які увійшли в історію як «брежнєвській терор», що був спрямований вчорашніми сталінськими посіпаками проти інтелігенції,  проти вільнодумної національно-свідомої еліти, українських письменників – непримиренних ворогів будь-якої тиранії.
І ось такою яскравою постаттю бунтівного покоління шістдесятників і був Василь Симоненко, сурмач знедоленого покоління, речник простого народу. Євген Сверстюк зазначив, що «Василь Симоненко належить до тих людей, чиї біографії треба вивчати як частку історії України». Щоб заглибитись у світоглядні ідеї, в літературну творчість цієї людини в бібліотеках району проведено і готуються заходи:
- «Витязь молодої української поезії» - літературознавчі зарисовки;
- «Клуб творчої молоді (м. Київ) – ініціативна громадська інституція в розбудові оновленої України» - літературознавча студія;
- «Можна прострелити мозок, Думки ж не вбить!» - історичний огляд діяльності покоління шістдесятників;
- «Лебеді материнства»  - поезії, проза Василя Симоненка – літературно-поетична світлиця;

с. Стриганці
- «Поклик дужого чину» - літературні роздуми, за творами Є. Сверстюка «На святі надій я для тебе горів».

Немає коментарів:

Дописати коментар