«До святого Миколая творча іскорка палає»


В Україні святий Миколай завжди вважався покровителем і заступником усіх дітей. Вони знали, що за їхню слухняність та працьовитість Чудотворець принесе їм подарунки. Особливо для наших діточок, які стараються бути чемними протягом року і з нетерпінням очікують святого Миколая-Чудотворця. 

18 грудня святковими дійствами більшість користувачів бібліотеки с. Пукеничі зустріли у Народному домі святого Миколая. Вітальним словом концертну програму відкрила бібліотекар Берник І., яка привітала дітей та батьків зі святом та розповіла про Чудотворця Миколая. Свято супроводжувала велика концертна програма, в якій взяли участь понад 30 дітей різних вікових категорій. Цього дня чарівним співом. Прекрасними танцювальними руками і неперевершеною акторською майстерністю аудиторію вражали талановиті діточки с. Пукеничі. Кульмінацією святкового дійства став прихід Святого Миколая. Переконавшись у тому, що впродовж року діти були слухняними, Миколай вручив солодкі подарунки. Усіх присутніх в залі також привітав сільський голова Блискун З., який побажав, щоб цієї ночі до кожної хатини завітав Святий Миколай. З великою вдячністю бібліотекар Берник І. щиро подякувала усім учасникам, а також спонсорам свята - Гетьманчук В., Ливицький П., Головко С., Скакун М., які допомогли Миколаю зробити солодке свято для дітей.
Завітав Святий Миколай і в сільську бібліотеку с. Любинці. Цього дня там було гамірно. Ще зранку діти, сяючи від щастя, хвалились одне перед одними подарунками. А після обіду у переповненому читальному залі проводилося святкове дійство «Розкажу Миколаю про що я читаю». Ведуча свята Ілона Бурдей, розповіла про життєвий земний шлях Святого Миколая. Завітала на свято Ангел (Маліченко Василина), шукав собі друзів і роздав різочки кумедний Антипко (Нога Руслан), дівчинка-українка (Савчин Ілона). У святковому дійстві брали участь обдаровані діти. Це Дмитро та Ангеліна Череваті, які склали пісеньку про Святого Миколая, юна художниця Ірина Кошів зробила чудову виставку малюнків та наймолодші учасники свята, які тішили віршами, піснями, легендою про Святого Чудотворця. Проводилися конкурси відгадай загадку, з якої казки ці казкові герої, інтелектуальна гра «Бібліотека».
Не обійшов Миколай і чемних грабівчан. Діти з батьками прийшли в Народний дім на виставу, яку підготували для них директор Народного дому разом з художнім керівником і зав. бібліотекою. На сцені маленькі артисти, віком від 5 до 12 років. Хвилюються всі. Сцена закрита, під музику виходить Паж, який запрошує всіх на казковий бал.
Сцена відкривається і ви опиняєтесь в казці. Іде боротьба між добром і злом. Тут і Добра, і Зла феї, Гномики, Кажани, світлячки і Віхола з віхолятами. Капосниця і Темрява, Ангели і Чортики. Святий Миколай прийшов до дітей, вислухав їхні вірші і пісні, роздав всім подарунки.
Святий Миколай не залишив своєю увагою жодних чемних і не дуже чемних дітей.
Найзаповітнішою мрією всієї громади Стрийщини є звістка про те, що врешті на нашій святій Землі запанував мир і спокій, радість і Божа ласка!

Немає коментарів:

Дописати коментар