Виробнича нарада

Зала Районного Народного дому вщент заповнена працівниками культури, вони знову вирішують наболівші проблеми, діляться успіхами і, одночасно, дарують своє мистецтво. Це можливо тільки у культурі, адже наші плоди роботи – публічні: чи то сценічне дійство, чи читацьке, конференція, круглий стіл…, але проблема одна: як дійти до кожної людини, до її серця, як допомогти розкрити себе, реалізувати свої можливості, як надати впевненості в собі, як утвердитися в цьому житті.
    В Народних домах творчо працюють різножанрові колективи, але відчувалось брак фольклорної ізюминки, щоб як відземок відображала витоки національного нашого єства… І такий колектив народився, розвився і виріс у прекрасний аматорський народний колектив «Намисто». Ось уже вони святкують свій перший маленький 5–річний ювілей на нашій рідній сцені…. Вони тішать своїм виступом присутніх колег в залі, демонструють свої фольклорні доробки. Оплескам немає кінця, овації, слова: «М-о-л-о-д-ц-і! Б-р-а-в-о!» надають їм впевненості в тому, що їх люблять, що ними пишаються, що їм вірять…
         Керівник колективу – Тетяна Возняк, ця талановита від Бога артистка сцени сказала коротко: «Дякую Богу, що я можу реалізувати даний мені талант, залучити до фольклорного театрально-пісенного дійства таких самих залюблених у народні традиції творчих людей. Генератором наших виступів була і є – наш керівник відділу культури Юлія Миколаївна, вона повірила в нас, створила умови для розкриття, шліфування майстерності – від нас їй щира подяка».
         Як годиться ювілярів вітали: керівник відділу культури зачитала вітання, слова якого вкладали всі структурні підрозділи, тому вийшло по-домашньому щире, багате на побажання – дарувати перлини своєї творчості не тільки в Україні, а далеко за її межами. До привітання приєднався Степан Целюх – Заслужений діяч мистецтв України, Олег Пахарук – директор муніципального хору «Каменяр», а Юрій Юник – директор і художній керівник хору «Унісон» не тільки вітав, але й розцілував всіх Намистинок, вітання приймали і від Василя Яцківа і всіх працівників методичного кабінету РНД. Найбільшим вітанням і подякою були теплі оплески колег по роботі.
       Друга частина наради – чисто виробничі питання: підготовка до відзначення Листопадового Чину, фестивалю-конкурсу старовинної української пісні, відзначення Дня працівника культури, а також підготовка до Міжнародного фестивалю «На хвилях Стрия».
  Проблеми роботи бібліотек обговорювались на секції бібліотекарів району. Нараду вела в. о. директора ЦРБС – Галина Цуцуп. Вона коротко окреслила як розглядаються проблеми розвитку бібліотечної справи на рівні Міністерства культури України, Департаменту Львівської ОДА, а також окреслила основні проблеми на рівні району. Вона детально ознайомила із відзначенням ювілейних дат, зокрема 80-річчям Бориса Олійника. Галина Цуцуп проаналізувала стан діяльності роботи за 2015 рік сіл: Угерсько, Фалиш, а також зупинилась на фронтальному обстеженні бібліотек сіл: Пукеничі, Станків, Лисятичі.
       Провідний методист Володимира Ільків зупинилась в основному на формах і методах правоосвітньої роботи, на проведенні Тижня права, а також на важливості роботи бібліотек по формуванню у молодих людей почуття національної гідності, на важливості проведення національно-патріотичного виховання, на активізації краєзнавчої роботи.
   Заступник директора по роботі з дітьми Світлана Зборовська провела підготовчу роботу по проведенню соціологічного дослідження «Сучасна бібліотека: голос молодих», зупинилась на узагальненні досвіду роботи по відзначенню Тижня української книги, ознайомила з матеріалами щодо інноваційних форм роботи з дітьми та юнацтвом.
    Бібліотекарі також занотували зауваження спеціалістів щодо роботи з фондом, популяризації нових видань, промоції читання. 

Немає коментарів:

Дописати коментар