Літературний калейдоскоп "Сім струн Лесі Українки" /до 147-ої річниці від дня народження Лесі Українки/ в бібліотеці с.Братківці.

Хай палає свічка. Хай палає,
Поєднає нас вона в цей час.
Друзів голоси нехай лунають,
   Слово й музика нехай єднають нас, - такими словами працівники культури с. Братківці Оксана Пастернак та Володимир Павлів розпочали літературний калейдоскоп "Сім струн Лесі Українки", присвячений 147-ії річниці від дня народження однієї з жінок України, про яку Іван Франко сказав “це талант сильний, мужній, хоч і не позбавлений жіночої грації і ніжності”. Звичайно – це Леся Українка.
З коротким біографічним екскурсом про життя і творчість поетеси виступила завідувач бібліотекою Оксана Пастернак, яка зазначила, що Леся Українка була справжньою поетичною квіткою нашої прекрасної землі. Вона була, є і буде нашою славою, нашою гордістю, одною з найповнозвучніших струн душі українського народу.
       Присутні переглянули фото-альбом "Без надії сподіваюсь", фільм про садибу-музей "Лесі Українки» та взяли участь у вікторині " Що ми знаєм про Лесю Українку". «Вогонь пісень Лесі Українки палає уже понад 100 років. Це незгасимий вогонь таланту, справжнього, від Бога. Донька Прометея, як назвали її люди, несла їм вогонь своїх поезій, цю іскру Божу. То ж нехай нев’янучими квітами вплітається у вінок безсмертя нашій славній поетесі, хай звучить слово Лесі і слово про Лесю», - завершив захід Володимир Павлів, директор Народного дому.

Немає коментарів:

Дописати коментар