Соціальний проект «Незалежність із залежністю»

«Не дивіться на вади мої –
Краще гляньте у душу мою.
Та послухайте дзвін-ручаї
Я нічого від Вас не втаю»
         Бог дає кожній людині не тільки випробування, але й порятунок – сильну волю з цим жити. Ось і напередодні відзначення Дня Незалежності проведено свято, яке влаштували для батьків та діточок, яких з дитинства переслідують важкі діагнози, біль і страждання, благодійний фонд «Надія», етно-піцерія «Модне село» і відділ культури, ще з більшою силою підкреслило – тільки в єдності, в любові, в добрі – наша сила. Батьки і діточки, які потребують особливої опіки і любові, також підготувалися до свята Незалежності. Вони виготовили обереги, вклали у них часточку своєї душі, оформили виставку творчих робіт, а в кінці свята провели аукціон. Виручені  кошти підуть на потреби цих дітей – на ліки.
На святі були присутні підприємці, які взяли участь в аукціоні А. Могильний, Г. Марцинюк, Р. Журавський, депутат районної Ради М. Войтович вніс свій даток для фонду, а О. Опришко подарувала для діток оберіг - вишитий рушник. Працівники районної бібліотеки – Наталія Романчук, Лідія Бур та Галина Цуцуп не тільки представляли речі для аукціону але й самі встигли собі придбати і порекомендувати їх своїм колегам.
       У святі взяли участь Голова РДА Любомир Стадник, депутат районної Ради Михайло Дмитрук, керівник відділу культури Юлія Курилишин та керівник благодійного фонду «Добре серце» Олег Канівець.
            Для дітей і батьків благодійного фонду «Надія» святковий концерт підготували учасники художньої самодіяльності, аматори сцени, а також потішили своїми виступами  діточки і батьки з благодійної організації «Надія».
     Прикрасили свято фотосвітлини «Україна для дітей» та книжкова бібліогалявина. Оглянули виставку всі присутні і, навіть, виявились бажаючі стати читачами наших бібліотек:  дорослої та дитячої районної бібліотеки.

    Ще дуже важливий нюанс свята – під час внесення прапора волонтерами «Стрийського Майдану» і виконанням Гімну України всі діточки затихли, зосередились, і, навіть, намагались влитись у загальний спів, а батьки тісніше пригортали їх до себе, гладили по голівках. Ця картина стривожила всіх… сльози болю і надії,  співчуття витирали потайки…
        Щирі слова подяки висловила голова благодійного фонду  Оксана Стасула всім, хто долучився до Соціального проекту «Незалежність з залежністю», особливо: власнику етно-піцерії «Модне село» Олегу Новікову, працівникам і директору БУТ Оксані Опришко, і звичайно керівнику відділу культури Юлії Курилишин і її колективу, а також волонтерам «Стрийського Майдану» за представлену виставку смертоносної трофейної зброї, яку використовують наймані російські вбивці проти українського народу..
     Свято завершувалось, але кожний виніс для себе важливу думку: Пам’ятаймо! Людина з особливими потребами має право на щасливу долю, а відповідальність за благополучне лікування дитини лежить на нас усіх...

Немає коментарів:

Дописати коментар