«Служіння церкві та народові»

2015 рік – рік родини Шептицьких. «Він був Божим пророком свого часу, дух, думка, Молитва якого вийшли далеко поза рамки того історичного періоду, в якому він служив Богові і людям», такими словами у бібліотеці с. Бережниця розпочато духовні читання «Служіння церкві та народові» – присвячені 150 річниці від дня народження Андрея Шептицького. Читачі бібліотеки Білінська Настя, Ригус Вікторія, Мацик Юлія, Пікулик Настя вшанували пам'ять визначного діяча УГКЦ кінця ХІХ – першої половини ХХ ст., помолились за прославу слуги Божого Митрополита Андрея. Ведуча Білінська Христина розповіла про непростий життєвий шлях і церковно-релігійну та громадсько-політичну діяльність А. Шептицького впродовж 1899–1944 років. Учасники літературного дійства своїми молитвами випрошували в Бога ласк за посередництвом слуги Божого Андрея для єдності нашої церкви і народу.
     Нехай світла пам'ять про нашого Українського Мойсея – Митрополита Андрея буде серед нас, а й він сам, що втішається світлом Божого лиця, нехай благословить нас, весь український народ на нелегку путь братолюбія, згоди, єдності церкви й народу, і повної незалежності.
   Все що робимо спрямоване на гідне виконання науки Митрополита, що зумів «… стати всім для усіх, щоби всіх спасти…». Між найбільшими дарами, якими Господь обдарував український народ – світла постать Митрополита Андрея Шептицького. Господь дав нам цей дар неначе на завершення першого тисячоліття Християнського буття українського Божого люду.




Немає коментарів:

Дописати коментар