Марафон «Жодного дня без слова Шевченка»

Березень…Шевченківські дні в бібліотеках району проходять під гаслом «Жодного дня без слова Шевченка». Як дзвін тривоги звучить воно, закликає  випростовуватись похиленим, щоб як зерно великих чинів глибоко западали в очищені  душі читачів.  Сьогодні, як ніколи воно актуальне, його слово порушує «блаженний» спокій, кличе любити і ненавидіти. Тарас вчить ненавидіти диявольську силу Півночі, брутальну, облудну, цинічну, забріхану, незмінну в огидних барвах хамелеона. Кожного дня ми формуємо у читачів почуття вільної людини, людську гідність.
9 березня Центральна районна бібліотека перейняла естафету – марафон від бібліотек Стрийщини. Читальний зал світився творами Шевченка. Почергово лунало Шевченкове слово. Розпочала марафон директор РЦБС Галина Цуцуп, яка обрала, на нашу думку, один із найактуальніших творів Великого Кобзаря «Розрита могила». Що шукають північні сусіди - нелюди у нашій споконвічній автохтонній землі. Лунали на марафоні і любов, і звеличення української історії, і, на жаль, про покидків суспільства -  яничарів,  перекинщиків, слуг чужинців, сучасних «галаганів» і «кочубеїв».
 Присутні в читальній залі слухали поезію і відчували, як в ній гарцювала над Україною незламна душа поета.
На завершення марафону завідувач читальним залом презентувала книжкову інсталяцію  і запросила всіх до спілкування із спадщиною Кобзаря.
         В другій частині марафону працівники ЦРБ виконували улюблені пісні на слова Шевченка та поклали квіти до знаменитої Тріади.

Немає коментарів:

Дописати коментар