Літературний вернісаж «Геній слова і пензля».


           9 березня 2017 року український народ відзначатиме 203 - тю річницю від дня народження Т.Г. Шевченка. Ім’я, святе для кожного українця. Ця людина залишила нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу пам'ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.  Т.Шевченко був не тільки філософом, фольклористом, поетом, політиком, істориком, письменником, етнографом, а також був великим художником. Віддаючи шану пам’яті великому Кобзареві,  українці в березневі дні з новою силою усвідомлюють велич його духу, силу могутнього таланту, звертаючи свої погляди до його поезії.
        У бібліотеці с. Кути відбувся літературний вернісаж «Геній слова і пензля». З вступним словом виступила бібліотекар Любов Мацюняк. У виконанні читачів  звучали  вірші та пісні  великого Генія України.
«Все життя Тараса Шевченка було суцільним випробуванням. Не дожив він до здійснення тих начал, поширенню яких сприяв своїми піснями. Щастя було не для нього: його ждало інше посмертне щастя і слава. Наші сучасники присвячують Пророку свої твори. Дякуємо, батьку Тарасе, що  навчає нас любити свою Батьківщину і боротись за рідне слово», - завершила п.Люба.
Підсумковим  акордом літературного вернісажу став вірш у виконанні Олени Стриганин «Шевченко – наш».

Немає коментарів:

Дописати коментар