Читаємо книги від Видавництва Старого Лева

18 лютого в гості до дітей Стрийщини приїхав львівський письменник Андрій Бачинський, представник Видавництва Старого  Лева Оксана Зьобро, працівники Львівської обласної бібліотеки для дітей Люба Сташко та Людмила Пуляєва – Чижович.


Літературне свято з читачами  відбулося в рамках партнерського проекту «Бібліотека Малого Лева», мета якого промоція книг відомого львівського видавництва, ознайомлення дітей – читачів районних та сільських бібліотек з новинками сучасної літератури, організація зустрічей з письменниками. Партнери проекту Львівська обласна бібліотека для дітей, Видавництво Старого Лева, письменники, художники, ЗМІ та бібліотеки області.
Першою була зустріч в бібліотеці с. П’ятничани. Інтрига почалася з самого початку з невимушеного, довірливого контакту з дітьми. Оксана Зьобро представила  всіх гостей і зав’язалась розмова з читачами…
   Андрій Бачинський презентував свою книгу «Детективи в Артеку, або Команда скарбошукачів», задавав нестандартні запитання і розказував цікаві бувальщини зі свого життя і викликав дітей на розмову.
Працівники обласної бібліотеки рекламували творчі акції та цікаві заходи своєї бібліотеки та оголосили конкурс на виготовлення «левчика», що є логотипом бібліотеки та проекту, автори найоригінальніших будуть запрошені до м. Львова на підсумок проекту.
Радо зустрічали гостей в бібліотеці села Добряни. Автор ділився спогадами із свого дитинства і багато з них співпадали з історіями присутніх дітей.
Автограф від Андрія Бачинського для Михайлика Гурова родом з Луганщини.
Автограф від видавництва для Назара Венгрина дає Оксана Зьобро
На  зустріч в Стрийську  районну бібліотеку для дітей  приїхали читачі з с. Загірне, Дашава, Грабовець, Любінці, Нежухів, Кути, Добрівляни та Стрия.
Учасники радо ділилися враженнями про прочитані книги, їх авторів та улюблених літературних героїв, творчими здобутками і мріями, зачитували власні поезії.  Косіль Тарас читач з с. Любинці зачитував власні поезії, присвячені Героям Небесної Сотні.
В довірливій і душевній атмосфері діти мали можливість побувати у світі створення і видання книги, дізнатися про творчу працю художників-ілюстраторів. Після презентації відбулась автограф-сесія і жваві дискусії з гостями. По зустрічі багато з дітей захотіли бути письменниками та видавцями.

Щиро дякуємо ініціаторам та виконавцям проекту за цікаву ідею і проведення зустрічі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар