Не маємо права зрадити, не маємо права забути!

…. Народ не прагне сильної руки,
Коли він має незбориму душу.
Минув рік з того часу, коли Україна почула дзвін тривоги, що розірвав завісу зради всього, до чого прагнула молодь, а молодь, народжена вільною, прагнула жити у вільній Європейській країні. Але лакеї, Каїни, виродки-перевертні з георгіївськими стрічками вчинили розправу над учасниками революції Гідності, учасниками вільного Майдану. Стрийщина послала і своїх дітей на захист Матері-України. Кривавий лютий 2014 року приніс страшну звістку – сотні покалічених, сотні смертей на Майдані. Загинули і наші сини – Андрій Корчак та Юрій Дяковський.

20–23 лютого Стрийщина, як і вся Україна, вшановувала пам'ять Небесної Сотні.
В Стрию розпочалися заходи пам’яті біля меморіальних знаків СЗОШ № 2 та гімназії ім. А. Шептицького відправою панахид, які відспівав Народний хор «Унісон» НД с. Братківці (диригент Ю. Юник), а потім пішли процесійною ходою до МБК, де проведено вечір-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО. Змінювалися на сцені колективи – «Світанок», муніципальний хор «Каменяр», окремі виконавці, а особливо схвилював всіх виступ отця Мирона Гринишина, але для всіх було спільне – тримали зал в напрузі, в тривозі за долю родин, чиї діти поклали своє життя за друзів своїх, і покотилися сльози по обличчях присутніх...
Зал встав, коли на сцену в урочистій тиші, у супроводі прапороносців занесли Ордени Героїв України – Андрія Корчака та Юрія Дяковського, які вручені посмертно родичам.

Розпука і любов, гордість і жаль в словах сестри Андрія Корчака і звернення до нас усіх бути гідними пам’яті Героїв і довершити святу справу Небесної Сотні. ЇЇ слова «Герої не вмирають» з’єднали зал в переконанні, що ніхто не подолає народу воїнів святих.
Завершенням цього вечора пам’яті була музично-хореографічна композиція у виконанні «Стрияночки», яка передала весь підступний жах наступу московської орди, нездоланний дух кожного, хто став на прю з ворогом. І хочеться сказати слова: «Дозрів народ, прийшли святі жнива. Жнива свободи віри і надії».
В установах культури проведено вечори-реквієми, меморіальні заходи:
Ø «Пам’ятаймо їхні імена» – с. Ланівка;
Ø «Вічний біль на прапорі держави» – с. Добряни
Ø «Пішли у вічність Сини, Твої Україно» - с. Семигинів
Ø «Герої не вмирають» - с. Довголука
Ø «Ми сотнею пішли на небо» – с. Розгірче
Ø «Святая віра незборима» – с. Задеревач
Ø «Посвята Героям Небесної Сотні» – с. Стрілків та ін.

Немає коментарів:

Дописати коментар