Нові імена в сучасній літературі


Галина Крук народилася 30 листопада 1974 у Львові. За освітою —філолог-медієвіст, захистила дисертацію на тему «Українське низове бароко: поетика стилю і жанру» (2001). Живе і працює у Львові, викладає літературу в Львівському національному університеті імені І. Франка.
Письменниця, перекладач, літературознавець, авторка трьох поетичних збірок (“Мандри у пошуках дому” (1997), «Сліди на піску» (1997), «Обличчя поза світлиною» (2005)) та двох дитячих книжок, перекладених 15-ма мовами; її поезія та проза друкувалися у низці антологій; учасниця багатьох українських та Міжнародних літературних фестивалів та мультимедійних мистецьких проектів «SWIЖЕ» (спільно з С.Жаданом та електронною музикою), «SINTEZIA» (спільно з литовськими відео художниками та візуалістами), «Пісні країни OS» (спільно з Ю. Іздриком), «Спів існування» (з О.Хорошком та Р.Бардуном). Перекладала поезію К.Вєжинського, Б.Задури, А.Хадановича, І.Бєлова, Е.Алішанки та ін. Член ПЕН-клубу. Лауреатка літературних конкурсів «Привітання життя» ім.Б.-І.Антонича та «Гранослов», стипендіатка програм Міністра культури Польщі ГАУДЕ ПОЛОНІЯ (2003, 2010), Вілли Деціуша HOMINES URBANI (Краків, 2005) та Балтійського центру письменників та перекладачів на о. Готланд (Швеція, 2008).
У 2017 році у «Видавництві Старого Лева» вийшла поетична збірка Галини Крук «Доросла», 14 грудня 2018 року книжка «Раз овечка, два овечка» здобула перемогу в номінації «Поетична книжка року» в «Топ БараБуки».
Її поетичні збірки – «Мандри у пошуках дому», «Сліди на піску», «Обличчя поза світлиною» та «Спів/існування» - це те, що чіпляє, те, що зробить ваш день та вечір злегка прекрасним та романтичним.

Немає коментарів:

Дописати коментар