Історичний марафон «І обнялися береги одного вічного народу» до 100-ї річниці Соборності України в центральній районній бібліотеці


22 січня Україна щороку відзначає державне свято – День Соборності України з нагоди проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Ідея соборності бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві. Важкий шлях пройшла Україна, щоб здобути незалежність і соборність своїх земель.
18 січня в центральній районній бібліотеці проведено історичний марафон «І обнялися береги одного вічного народу» до 100-ї річниці Соборності України. На захід були запрошені читачі бібліотеки, громадськість району, представники державного апарату Стрийської РДА. Ведучою заходу була активна читачка центральної районної бібліотеки Христина Війтович, студентка Самбірського коледжу культури і мистецтв. З доповіддю про проголошення Акта Злуки виступила вчитель історії Дашавського навчально-виховного комплексу Олександра Федорів. Начальник відділу культури Людмила Курилишин підвела підсумки історичного марафону, і підкреслила що: «Соборність – це символ боротьби за волю, символ порозуміння між людьми, символ надії і віри у майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною. Пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар Незалежної Соборної України».
На завершення всі присутні ознайомились з книжковою виставкою «В єдності сила народу».

Немає коментарів:

Дописати коментар