Історичні читання "Знайомтесь: провідники визвольної боротьби" в бібліотеці с. Нежухів

Світлина від Бібліотека-філія С.Нежухів.
      Українська земля...Земля,щедро полита кров'ю її синів. З нашої історії ми бачимо споконвічне прагнення українства до волі та незалежності рідної землі, України.
Світлина від Бібліотека-філія С.Нежухів.        23 травня Україна відзначає День Героїв, який встановлено на честь українських вояків-борців за волю України, передовсім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, Січових Стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.
       У 1941р. Другий Великий Збір ОУН постановив щороку, 23 травня, святкувати День Героїв. Свято було приурочено до сумного дня 23 травня 1938р.,коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця,а саме у травні пішли з життя "кращі сини України ХХ століття": Микола Міхновський,Симон Петлюра. 
Світлина від Бібліотека-філія С.Нежухів.
     До Дня Героїв, для юнацької групи читачів с. Нежухів проведено історичні читання "Знайомтесь: провідники визвольної боротьби". Завідувач бібліотеки розповіла юнацтву про Героїв України, які поставили свободу рідного народу понад свої особисті інтереси і присвятили власне життя служінню українській нації. На завершення заходу було вшановано пам'ять героїв, які боролися за НезалежністьУкраїни. До уваги присутніх була представлена книжково-ілюстративна виставка "Борці за волю України".

Немає коментарів:

Дописати коментар