Інформаційно-просвітницька година для членів товариства УТОС


Традиційно працівники районної бібліотеки проводять читання на громадсько-політичні, літературно-мистецькі теми для членів УТОС.Місяць травень насичений різноманітними подіями в житті нашої країни. Сьогодні свідомі українці вшановують Героїв, що боролися за свободу і вільний розквіт своєї країни. Ще у далекому 1938 році Провід Визвольного Підпілля затвердив дату проведення Свята Героїв – 23 травня. Воно покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, вшанувати сьогоднішніх захисників, що боронять на сході кожного з нас від поневолення для щасливого життя. Це свято у серці кожного українця, хто вважає себе причетним до становлення і розбудови Української держави.
Серед тих, хто виборював і виборює в Україні справжнє демократичне, вільне від поневолення життя є багато жінок. Саме тому, дуже важливо, що у травні ми відзначаємо День Матері. Про історію виникнення цього свята, поширення на українських теренах велася розповідь для людей різного віку, що зібралися сьогодні у залі. Ця подія вшановує Матір у трьох іпостасях: Матір – Богородицю, Матір – жінку, Матір Україну.
Материнство… Святе і прекрасне, оспіване поетами і митцями у віршах, у піснях, картинах, прославлене в казках і легендах. З пошани до матері починається Людина. Ми молитовно звертаємось до Божої Матері і благаємо у неї доброї долі для Матері України.
У цей весняний час ми відзначаємо і День вишиванки. Саме тому, для слухачів, членів товариства, бібліотекарі провели інформаційну розповідь про українську вишивку, що розкриває душу нашого народу. Це поширений вид декоративно-прикладного мистецтва, в якому узор та зображення виконуються ручним або машинним способом на різних тканинах, шкірі та інших матеріалах лляними, бавовняними, шовковими, вовняними нитками, а також бісером, перлами, коштовним камінням та іншим оздобленням. Вишивка в Україні – світ краси і фантазії, її оберіг. Кращі узори запозичувалися, переходили з покоління в покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар