Ювілейна персональна виставка краєзнавця Стрийщини Романа Пастуха в центральній районній бібліотеці

«Велика Вітчизна-Вкраїна
Мала - це Уголна моя» (Р. Пастух)
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи. 20 лютого виповнилось 70 років нашому краянину Роману Пастуху - Члену Національних Спілок письменників і журналістів, краєзнавців України, відомому фольклористу, етнографу, автору понад 30-ти книг і чотирьох тисяч статей. Його літературний доробок - це нерозривна сув’язь багатогранної і розмаїтої творчості.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
    «Кожна нація має, або прагне мати, свою державу, кожна сім’я - власну оселю. Батьківщина і в широкому і в вузькому значенні слова дається людині Богом, природою при народженні - один раз.
     Якщо людина є повноцінною особою, вона завжди і всюди, незалежно від місця проживання, статі, віку, освіти, інших обставин почувається незримо, але нерозривно прив’язаною до рідної землі. Ця прив’язаність і складає те, що входить у поняття любові до Батьківщини, дорожчої і святішої від якої, разом з любов’ю до рідної матері та рідної мови, мабуть, не існує»- і такою святою ідеєю пронизана вся його творчість - це бажання прислужитися людям у їх прагненні ставати мудрішими, шляхетнішими, справжніми патріотами рідної України.
   Задум працівників ЦРБ – розкрити в персональній виставці багатогранні творчі доробки, мета яких вкласти в душі і дії читачів готовність втілити в життя заповіти Велетів України - « …кайдани порвіте..» і «..стати хазяїном домовитим у своїй хаті і на своїм полі…».
  Запрошуємо всіх охочих познайомитись, заглибитись у лаконічні, ґрунтовні літературні мандрівки по животрепетних темах рідної історії, духовності, етнографії і природи краю,краси почуттів люблячих сердець.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.

Немає коментарів:

Дописати коментар