Історична година "Герой України - син землі Стрийської" /до 109-ої річниці від дня народження Степана Бандери/ в бібліотеці с.Сихів

Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
  «Степан Бандера – це герой ХХ століття, людина-легенда у літописі історії України. Настав час піднести його ім’я по всій вільній Україні, щоб кожна жива душа подякувала Богові за те, що послав нам таку світлу постать в найтемніші часи більшовицького режиму. Саме Бандера врятував честь України і зумів організувати народ на відчайдушну боротьбу за нашу національну незалежність і державність. Бандера підніс український патріотизм до найвищої жертовності. Його гасло: Бог і Україна!», - такими словами Галина Франків, зав.бібліотекою с.Сихів розпочала історичну годину "Герой України - син землі Стрийської" присвячену 109-ій річниці від дня народження Степана Бандери. 
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.

   Присутні під час заходу ознайомилися з життєвим шляхом незламного борця за Самостійну Україну, його боротьбу, діяльність та велику любов до рідної землі. І в цьому їм допомогла Наталія Юрків, вчитель історії місцевої школи. На завершення історичної години Володимира Мельник, директор Народного дому продекламувала поетичні рядки присвячені великому борцю за Незалежність:
«Над світом синьо-жовтий стяг
Здійняв Степан во ім’я волі.
Цвіт нації скликав на змаг,
Щоб колосилось рідне поле.
Він став провідником ОУН
І розбудив заснулі душі.
Проти нацизму і комун
Повстанський потяг краєм рушив»

Немає коментарів:

Дописати коментар