Літературна зустріч з Романом Ковалем в центральній районній бібліотеці

       Літературна вітальня районної бібліотеки спільно з книгарнею «Ідея» запросили поціновувачів історії та рідного слова на зустріч з громадським діячем, письменником, краєзнавцем, дослідником історії боротьби українського народу першої половини ХХ ст., президентом історичного клубу «Холодний Яр» Романом Ковалем. «Ініціатор і організатор вшанувань героїв визвольної боротьби, редактор газети «Незборима нація», автор десятків книг, понад 2250 статей у газетах, журналах, альманахах, наукових збірниках, історичних календарях, енциклопедіях України та української діаспори, співавтор підручника з історії України (10 кл.), ведучий власного циклу радіопередач», - такими словами розпочала зустріч Галина Цуцуп, директор РЦБС. Вона розповіла цікаві факти біографії, запросила до спілкування автора.
     
Перегортаючи сторінки написаних книг, ділячись спогадами про свою дослідницьку діяльність на теренах України і про зв»язки з українською діаспорою, Роман Коваль розкривав невідоме про Героїв минулого і сьогодення. Невимушеності і дружньому спілкування сприяло музичне виконання патріотичних пісень лідера гурту «Тінь Сонця» Сергія Василюка та Заслуженого артиста України кобзаря Тараса Силенка. Відвідувачі зрілого віку і молодь часто підспівували, що придавало урочистості і по-справжньому підтверджувало, що Україну не здолати, якщо вона має  такий волелюбний дух.
     На завершення зустрічі автор подарував для бібліотеки книги, а місцеві просвітяни, багатолітні учасники громадського життя Стрийщини, Надія та Ізидор Гнатіви, привітали його  своєю книгою «Сповідь нашої душі».

Немає коментарів:

Дописати коментар