Народознавче свято-фестиваль "Два століття, а борщ - один"

Цей тиждень в бібліотеці був надзвичайно насичений, вимагав роботи всіх струн душі і розуму -  як День волонтера, День Збройних сил України,тиждень права, Акція «16 днів без насильства» так і надзвичайно знакова зустріч із Романом Ковалем, дослідником, краєзнавцем, науковцем, людиною, яка своїм словом будить думку, формує почуття відповідальності, як писав Великий Каменяр …І за долю мільйонів мусиш дати ти одвіт.. ., і надзвичайно цікаві віртуальні мандри по визначних місцях України… . Ось і ми в рамках підготовки до народознавчих Різдвяних свят і з метою цікавого проведення дозвілля і одночасного пізнання своєї історії провели - творчу майстерню, як першу пробу до майбутнього фестивалю  «Сідайте з нами борщувати…»
Готувались до творчої майстерні різні читацькі вікові групи:молодша і середня - вишукували літературу, вірші, байки, приказки; юнацтво та молодь готували матеріали: «Борщ-витвір українського культурного мистецтва»; а читачі дорослі і як тепер прийнято називати, читачі третього віку, турбувались про дотримання всіх етапів кулінарного дійства, а також подбали про запашний чай на травах і домашню випічку. Вибрали Шеф-Кухара, помічників від кожної групи - робота «кипіла».
 Борщ варився під супровід нашої молодої талановитої виконавці і авторки пісень Марічки Пак , під мелодії народних пісень у виконанні  яскравого великого самодіяльного гурту під кодовою назвою гурту «РЦБС і друзі…»
 Борщ удався на славу і ми змогли почастувати всіх, хто прийшов у бібліотеку у передвечірній час. Слід відзначити, що книги з книжкової виставки вмить знайшли своїх читачів, адже після такої творчої майстерні кожний відчув, що не така-то проста страва - український борщ!

Авторами цього прекрасного народознавчого і смачного свята були Галина Цуцуп, директор ЦРБС та Ольга Боднар, головний спеціаліст відділу культури.

Шановні читачі! Чекаємо вас з цікавими пізнавальними, корисними пропозиціями: «Пізнаємо Україну разом!»

Немає коментарів:

Дописати коментар