Сьогодні в ЦРБ

День Святого Миколая – одне з найулюбленіших свят не тільки дітвори, а й кожного, хто згадує про добрі діла єпископа. Скільки б ми не мали літ, а віримо, що в чарівну ніч і ми отримаємо дарунок за наші добрі вчинки і це додасть нам наснаги і віри в наступне благоденство в сім’ї.
Пошанувати чудотворця, поділитись оповідями, що розповідають книги і мальовані образи відомих і невідомих авторів мали змогу сьогодні у читальній залі Центральної районної бібліотеки.
Директор РЦБС Галина Цуцуп сказала, що католицька традиція робити подарунки на день Святого Миколая поширилась в західних районах, а згодом і на решту території України. Люди вірять в чудодійну силу Святого Миколая.
Своєрідним дарунком на свято Миколая для читачів ЦРБ стала презентація вишитих образів частого відвідувача наших просвітницьких заходів, жителя села Долішнє Івана Вінціва. Кожен штрих вишитих бісером ікон зачаровує досконалістю добору кольорів, гармонійністю вишитого образу. Присутні ділилися своїми враженнями про техніку виконання. Вони підкреслюють, що багато чого почерпнули з книг про вироби з бісеру, а особливо їм у пригоді стали книги «Ікони з бісеру», «Квіти з бісеру».

Народна творчість невичерпна. Пам’ятаймо, що зберегти витвори людських рук допоможуть книги, газетно-журнальні публікації та ілюстрації, що містяться у фондах бібліотек району. Шануймо народні традиції, бережімо духовну пам’ять, яка живить наші корені, що роблять нас справжніми українцями, дають наснагу і віру у перемогу добра над злом.

Немає коментарів:

Дописати коментар