Святкування Дня працівника культури, Дня української мови та писемності в Центральній районній бібліотеці «Ми даруємо людям красу»

З нагоди святкування Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва в читальній залі районної бібліотеки проведено літературно-мистецьку інсталяцію «Ми даруємо людям красу». Модератор заходу – директор РЦБС Галина Цуцуп розпочала святкування з привітань колег і слів подяки для начальника відділу культури Людмили Курилишин, яка сприяє розвитку талантів Стрийщини і вміло їх представляє на Міжнародних фестивалях та концертах сусідніх європейських держав.
Для бібліотекарів районної бібліотеки та присутніх керівників Народних домів району стало вітання наших читачів-слухачів Університету Третього віку з нагоди професійного свята. Щирі побажання успіхів у просвітницькій роботі звучали як подяка із уст директора організації Ольги Пилипів. Сьогодні у неї також свято – День народження. Вона розуміє вагомість друкованого слова, цінить і тих, хто вміє донести розум, культуру і досвід поколінь у наше щоденне життя. Для іменинниці прозвучали музичні дарунки від молодої музи Марії Пак.
Культура народу є багатогранною. Яскравим підтвердженням стала виставка вироблених власними руками творів вчителів шкіл мистецтв та їх учнів сіл Братківці та Лисятичі. Незабутнє враження справили оригінальні витвори митця – мініатюри викладача школи мистецтв с. Лисятичі Юрія Палія.
Надзвичайно цікавою стала розповідь директора Народного дому с. Любинці Алли Яворської, яка ознайомила зі своїми творами, розповіла про методику їх виконання, що виразилося у різноманітних мистецьких жанрах. Вишиті ікони та картини з бісеру і кольорових ниток зачаровують своєю самобутністю і яскравістю. Ціла галерея творів, виготовлених власними руками читачів бібліотеки с. Йосиповичі затримували погляд кожного, хто переглядав різноманітні доробки, вироблені з паперу, ниток та бісеру.
Заповнений зал пошановувачів української культури, української мови, виконані музичні твори–посвяти стали підтвердженням того, що традиції рідного народу, його мову і культуру не знищити, вона передається нащадкам завдяки ентузіастам-працівникам культури Стрийщини. 
На завершення провідний спеціаліст відділу культури Ольга Боднар, подякувала організаторам свята та всім присутнім за змістовно проведений час та побажала усім Божого благословення, творчої наснаги та успіхів у подальшій праці. 

Немає коментарів:

Дописати коментар