Літературний калейдоскоп „Українська мова - життя духовного основа“ в бібліотеці с.Вівня.


       
        Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
        В бібліотеці с.Вівня відбувся   літературний калейдоскоп „Українська мова - життя духовного основа“, в якому прийняли участь читачі бібліотеки, учні навчально-виховного комплексу.
       «День української писемності та мови - державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно  1997 року указом Президента на честь українського Літописця Нестора – послідовника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора Літописця і починається писемна українська мова», - такими словами бібліотекар Іванна Матвіїв розпочала літературну розповідь. В ході заходу присутні зачитували поезію українських класиків про мову, висловлювали крилаті вислови.












                      На завершення для учасників літературного калейдоскопу п.Іванна презентувала книжково-ілюстративну виставку де читачі познайомилися з новими книгами українських поетів та письменників та кращими зразками вітчизняної літератури.


Немає коментарів:

Дописати коментар